Főoldal
Főoldal / Hírek
Futószáras hétvége az alapozó képzésben résztvevőknek

Az alapozó képzésben résztvevő hallgatóink 2021. április 9-11. között vettek részt futószárás gyakorlaton a fóti Lovasterápiás Központban.

Húsvéti lovaglás

Az elmúlt hét lovasterápiás foglalkozásai a húsvét jegyében teltek, amelyről e rövid cikkben olvashatnak és nézhetik meg az erről készül kép galériát. 

Önkéntes segítőt keresünk

Önkéntes segítőt keresünk a keddi, szerdai és csütörtöki délutánokra!

Amennyiben rendelkezik lovas tapasztalattal, és szívesen közreműködne segítőként a terápiás munka során, akkor a főcímre kattintva bővebb információkat talál. 

Hírlevél - 2021.

Kedves Látogatóink,

Elkészült idei évi hírlevelünk, amelyben olvashatnak a 2020-as év eseményeiről, de megnézhetik az idei évre tervezett programjaink rövid összefoglalóját is.

 Itt érheti el: 

 Hírlevél - 2021.

Oktatási összefoglaló

Azt reméltük, hogy az idei év már könnyebb lesz járványügyi szempontból, de alig telt el két hónap az évből, máris újabb megszorító intézkedéseket hozott a Kormány, így sajnos attól tartunk, hogy az idei év programjait és oktatásait sem lesz könnyebb megszervezni, mint a tavalyiakat.


Etikai irányelvek a lovasterápiában dolgozóknak

Elkészült a "HETI Etikai Irányelvek" című dokumentum magyar fordítása, ami egyfajta útmutatást nyújt a lovasterápia területén dolgozó személyeknek és szolgáltatóknak.

Ide kattintva érheti el az eredeti angol nyelvű anyagot, illetve a magyar fordítását.


Hosszúszáras továbbképzés

12.18-án volt Györgypál Zoltánné továbbképzése, ahol a novemberi alkalommal kiválasztott három fiatal ló hosszúszáras kiképzése kezdődött meg.

Alábbi cikkben erről olvashatnak egy rövid összefoglalót, és nézhetik meg galériánkat. 

Gyógypedagógusok hospitálása és gyakorlata a lovasterapeuta képzés keretében

Rövid beszámoló a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakágon elnevezésű képzés résztvevőinek hospitálásáról és szupervíziós gyakorlatáról. 

Modulzáró vizsga a 2020-as év Alapozó képzésének résztvevőivel

2020. december 11.-én tartottuk meg az októberben indult Alapozó ismeretek a lovasterápiáról elnevezésű képzésünk résztvevőinek első modulzáró vizsgáját, amely elméleti és gyakorlati vizsgarészből állt.

Az alábbi cikkben bővebben is olvashatnak erről.