Főoldal
Főoldal / Hírek
Lovasterápiás nyári táborainkba önkénteseket keresünk

Lovas tapasztalattal rendelkező önkéntesek jelentkezését várjuk júliusban megrendezendő nyári táborainkba.  A komplex táboraink célja, hogy a résztvevő sérült, fogyatékos gyermekeknek  élményterápiás programokat biztosítsunk.

Napközis jellegű táboraink időpontjairól és témáiról az alábbi cikkben olvashatnak.

Folyamatban lévő képzések felfüggesztése

A Magyar Közlönyben 2020. március 26-án megjelent 70/2020. (III. 26.) Korm. rendelet értelmében a folyamatban lévő képzések felfüggesztésre kerülnek a veszélyhelyzet időtartamára, illetve új képzés sem indítható e rendelet hatálya alatt.

A rendelet érvénye 2020. március 27-től visszavonásig tart! 

Tájékoztatás

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány a magyarországi járványügyi helyzetre való tekintettel részben növelte, részben csökkentette aktivitását.

Fóti intézetünkbe, rendelőinkbe, oktatási helyiségeinkbe 2020. március 20. után csak előzetes egyeztetés után lehet bemenni.
Munkaidő alatt és azon túl is ügyeletet tartunk.

Érdeklődni lehet 8:00 és 16:30 között a 06-27-539-370-es telefonszámon, reggel 8:00 és 18:00 között a 06-30-228-4848-as mobilszámon is, valamint a gbozori@lovasterapia.hu e-mail-címen.


NÉBIH felhívása lovas szolgáltató tevékenység kapcsán

2020.02.19-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívást tett közzé, amely szerint a lovas szolgáltató tevékenységbe bevont lovak jelentős részének lejárt a hatósági bizonyítványa, így a 14/2008 ÖM rendelet értelmében felül kell vizsgálni, és újra kell vizsgáztatni a lovakat.

Búcsú Wichmann Tamástól

Elhunyt Wichmann Tamás,

a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sport Bizottságának tagja

(1948–2020)

Felhívás a lovasterápia és a lovas terapeuta képzések iránt érdeklődőknek

Nagyon gyakran találkozunk különböző internetes felületeken olyan „lovasterápiás lehetőségeket és képzéseket” hirdető anyagokkal, amelyek nélkülöznek mindenfajta szakmaiságot e területen, ezért fogalmaztuk meg felhívásunkat mindazoknak, akik érdeklődnek  a lovasterápia és a lovas terapeuta képzések iránt.

Kérjük kattintson ide a felhívás elolvasásáért!

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány állásfoglalásai

Kedves Érdeklődők!

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány elnöksége több témában is szakmai állásfoglalást fogalmazott meg az interneten és a médiában fellelhető lovasterápiát érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Az alábbi témákban olvashatják véleményünket:

1. Baba a lovon - babalovaglás?

2. Terápia minilovakkal

Képzési ajánló - Fogyatékos személyek szabadidős és lovassport oktatója

2020. februárjában indul a lovas oktatók, lovas edzők figyelmébe ajánlható Fogyatékos személyek szabadidős és lovassport oktatója - Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei elnevezésű képzésünk. 

Jelentkezés 2020. január 24-ig!

Részletek a főcímre kattintva olvashatók.

Gyógypedagógus lovasterapeuta mellé keresünk önkéntes segítőt

Idei évtől kezdődően új óraadó terapeutával bővült a csapatunk, aki mellé önkéntes segítőt keresünk a keddi és szerdai napokra 13.00 - 16.00 / 17.00 közötti időpontba. 

Amennyiben rendelkezik lovas tapasztalattal, és szívesen közreműködne segítőként a terápiás munka során, akkor a főcímre kattintva bővebb információkat talál.