Főoldal
Főoldal / Hírek
Tavaszi oktatási programok

Április hónapban a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág 2022-es évfolyam hallgatói két héten keresztül hospitáltak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában terápiás foglalkozásokra érkező gyermekek foglalkozásain.

Steward kurzus Fóton

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja adott otthont az év második FEI Steward képzésnek Magyarországon.

Sütkérező lovak

Nézze meg fotó galériánkat a januári napsütésben sütkérező lovakról.

2021-es év Versenyéről készült rövid filmek

Kedves látogató! 

Szeretnénk megosztani önnel a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2021. október 1-3. között, tizenhetedik alkalommal megrendezett nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyéről és Lovasterápiás Versenyéről készült rövid filemeket. 

 

 

Mikulás járt a Lovasterápiás Központban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában is járt a Mikulás és nagyon izgalmas feladatokat és rejtvényeket hagyott maga után. Azokat a lovasterápiás foglalkozásra járó gyerekeket, aki figyelmesen követték a Mikulás jeleit és a feladatokat is ügyesen megoldották a lovaglás végén ajándék várta. 

Hírek a képzéseinkről

Kedves képzés érdeklődő!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2021.11.30.-án a Magyar Közlöny 2021. évi 217. számában, 8/2021. (IX.30) MK rendelet "A lovasterápiát és a fogyatékos és a sérült személynek nyújtott lovas szolgáltatásokat végző személyek képzéséről és vizsgakövetelményeiről" címmel megjelent a rendelet a képzéseink szabályozásáról (ez itt érhető el: https://magyarkozlony.hu/?page=2), így 2021.11.30-tól jogszabály által szabályozott felnőttképző intézmény lettünk. 

Így 2022-ben e rendelet és az  Fktv. szabályozása alatt indíthatjuk majd megújuló képzéseinket.

Joachim Winter edzőtábor Fóton

Joachim Winter a cellei méntelep vezetője, Németország ismert díjugrató lovasa tartott edzőtábort a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központban 2021. november 19-21. között. 

Hogyan viselkedjünk és milyen szabályok betartására figyeljünk a lovardában?

Átdolgozásra került az NGYSZ és MLTSZ lovardai szabályzata, amely érinti többek között azt, hogy hogyan közlekedj a lovarda területén, általános alap szabályokat, mint például a nyitva tartás figyelembe vétele, vagy a dohányzás kérdése. Érinti a karámozást, a lovakkal kapcsolatos tevékenységeket, a lovaglással kapcsolatos szabályokat, vagy épp a terápiákat.

A szabályok betartása a biztonságos környezet megóvása érdekében nagyon fontos, így elolvasását szeretnénk minden kedves látogatónk figyelmébe ajánlani! 

 

A Coface önkéntes napja

Olvassák el egy támogatónk, a Coface Csoport beszámolóját nyári önkéntes napjukról, amelyet a XVII. Nemzetközi, Nemzeti Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyt megelőzően tartott hozzájárulva így a helyszín megújulásához. 

Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány őszi képzési blokkjának programjai

Október közepén, 18-26. között zajlott le a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány őszi képzési programja.