Főoldal
Főoldal / Hírek
Kiváló Díjlovasok és fogyatékkal élő gyerekek közös versenyével ért véget a díjlovas- és lovasterápiás verseny Fóton

2022. szeptember 30 - október 2. között rendezte meg a Magyar Lovasterápia Szövetség a 18. Nemzetközi Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyét Fóton. A versenyen két Világkupa-fordulót is lovagoltak. A rendezvény védnöke és támogatója a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat volt. 

Világkupa-fordulót lovagoltak ma a fóti Díjlovasversenyen; A fogyatékossággal élő gyerekek versenye is folytatódott

 

Második napjához érkezett a Magyar Lovasterápia Szövetség 18. Nemzetközi Díjlovas Világkupája és Lovasterápiás Versenye Fóton. A profi díjlovas-klasszisok és fogyatékossággal élő gyerekek versenyszámait szombaton ismert személyiségek nyitották meg házigazdaként, mint például Marie-Theres Thiell, az NGYSZ nagykövete, Kuncze Gábor, az NGYSZ alelnöke, Fülöp Attila államtitkár és Hassay Zsófia, a Fővárosi Közgyűlés tagja. 

A világ legjobb lovasai és fogyatékossággal élő gyerekek szálltak nyeregbe Fóton

Kiváló díjlovas versenyzők, a legjobb nemzetközi bírók és lelkes gyerekversenyzők részvételével kezdődött meg szeptember 30-án a Magyar Lovasterápia Szövetség 18. Nemzetközi Díjlovas Világkupája és Lovasterápiás Versenye Fóton. A háromnapos rendezvény védnöke és támogatója a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Az egyes versenyszámok házigazda szerepét idén is az NGYSZ ismert tagjai, sportolók, közéleti személyiségek vállalták el. 

Élő közvetítés a versenyről

Élőben lehet követni a nemzetközi és nemzeti pályán zajló különböző versenyszámokat, valamint a Lovasterápiás Versenyt. 

Elérhető az idei verseny programja

A Fóton szeptember 30. és október 2. között megrendezésre kerülő Nemzetközi, Nemzeti és Lovasterápiás verseny programfüzete ITT elérhető.

Rangos mezőny a fóti nemzetközi díjlovagló versenyen

A Fóton szeptember 30. és október 2. között megrendezésre kerülő CDI/CDI-W Nemzetközi Díjlovas Versenyre és Díjlovas Világkupa- fordulóra 11 országból érkeznek kiváló lovasok.

Július végén a Vodafone Magyarország Alapítvány önkéntesei látogattak el hozzánk.

 A csapatot a nagy meleg sem állíthatta meg, nemzetközi és nemzeti versenyek során használt lovaskarámokat festettünk le közösen. Délután pedig kertgondozásban és gyomlálásban vették ki a részüket az elszánt kollégák. 

Önkénteseket keresünk a Díjlovas és Lovasterápiás Versenyre

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok szeretettel meghívunk Titeket a CDI-W/CDI3*/CDIJ/CDIY/CDIP, CDN Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyre.

Terápiás alkalmassági vizsgára készülnek a fóti lovasterápiás központ fiatal lovai

Az idei nyár sem telt el eseménytelenül a fóti Központban. Június végétől a hozzánk év közben lovasterápiára járó gyermekeknek szerveztünk táborokat, de emellett kollégáim Holmi Boglárka és Bucsi Boglárka, nagyon sokat foglalkozott központunk 4 fiatal lovával, akikkel az alapkiképzés után elkezdték a terápiás lovak alkalmassági vizsgájára felkészítő speciális kiképzést.