Főoldal
Főoldal / Hírek
Nyomtatás
Modulzáró vizsga a 2020-as év Alapozó képzésének résztvevőivel

2020. december 11.-én tartottuk meg az októberben indult Alapozó ismeretek a lovasterápiáról elnevezésű képzésünk résztvevőinek első modulzáró vizsgáját, amely elméleti és gyakorlati vizsgarészből állt.

Az alábbi cikkben bővebben is olvashatnak erről.

A gyakorlati vizsga során a résztvevőknek be kellett mutatni a lovak szabályos ápolását, felszerelését ügyelve a biztonsági szabályok betartására. Ezzel természetesen nem ért véget a vizsga, hiszen a lovak előkészítését követően számot adtak a ló vezetés területén megszerzett készségeikről is. Felvezető háromszög körül, illetve egy rudakból és bójákból épített akadálypályán kellett bemutatniuk a szabályos lóvezetést.

Az elméleti vizsga során az októberben tanultakról kellett írásban számot adniuk, így volt kérdéssor az ember mozgásszerv rendszeréhez, a ló anatómiájához kapcsolódóan, de válaszolniuk kellett a lovassportokhoz, illetve a lovasterápia célcsoportjaihoz kapcsolódó kérdésekre is.

A tárgyak sokrétűsége miatt a vizsga elég komplex volt, de reméljük, hogy a gyakorlati vizsga sikerességéhez hasonlóan az elméleti vizsgát is mindannyian jól teljesítik.

 

A képre kattintva egy galéria nyílik meg.