Főoldal
Főoldal / Hírek
Nyomtatás
Rövid összefoglaló képzéseinkről

Megérkezett a nyár, így írhatnánk, hogy véget ért az ilyenkor megszokott oktatási időszakunk, azonban a nem várt események miatt az elmúlt hónapok idén másképp alakultak.

Erről írtunk egy rövid összefoglalót, amelyet e cikkünk megnyitásával olvashatnak, és nézhetik meg képgalériánkat. 

 

Az idei évnek két folyamatban lévő képzéssel vágtunk neki, majd kora tavasszal a gyógypedagógus lovasterapeuta csoportunk szakmai képzését, és a Fogyatékos személyek szabadidős és lovassport oktatója – Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei elnevezésű képzésünket indítottuk el.

Mind a négy képzés elméleti oktatással folytatódott, vagy vette kezdetét. Ezen órákon oktatóink olyan elméleti tudást adtak át a résztvevőknek, amelyek elengedhetetlenek a későbbi munkavégzés során, legyen szó terápiás munkáról, avagy fogyatékos személyek lovasoktatásáról.

Minden tavasszal a gyakorlati képzések kapják a fő hangsúlyt, így még hűvösebb időben ugyan, de március első hétvégéjén sor került első gyakorlati hétvégénkre is.

Március 6. és március 8. között leendő pszichológus lovasterapeutáinkat üdvözölhettünk a központban. A három napos oktatás alatt két napot foglalkoztak a megfelelő futószárazás technikájának elsajátításával, majd az utolsó napon betekintést nyerhettek a hosszúszárazás mikéntjébe is.

Sajnálatos módon a COVID-19 vírus megjelenéséből fakadó korlátozások bevezetése miatt a képzési órák tavaszra ütemezett képzési órák elhalasztását, illetve átszervezését igényelte, így az igen sűrűnek ígérkező áprilisi és májusi időszakban az online elméleti vizsgák megvalósítására összpontosítottunk.

Nagy öröm volt számunkra, és a képzésben résztvevőink számára is, hogy május végén újra elkezdhettünk az elmaradt órák újra szervezésén gondolkodni, így június 5. és június 7. között már az Alapozó ismeretek a lovasterápiáról c. képzésünk résztvevői voltak nálunk futószáras gyakorlati hétvégén.

 

A képre kattintva egy galéria nyílik meg.

Június 13. és június 14. között a hosszúszáras hétvégére várhatjuk őket, majd így tovább haladva, apránként igyekszünk pótolni elmaradt gyakorlati óráinkat.