Főoldal
Főoldal / Hírek
Nyomtatás
Terápiás alkalmassági vizsgára készülnek a fóti lovasterápiás központ fiatal lovai

Az idei nyár sem telt el eseménytelenül a fóti Központban. Június végétől a hozzánk év közben lovasterápiára járó gyermekeknek szerveztünk táborokat, de emellett kollégáim Holmi Boglárka és Bucsi Boglárka, nagyon sokat foglalkozott központunk 4 fiatal lovával, akikkel az alapkiképzés után elkezdték a terápiás lovak alkalmassági vizsgájára felkészítő speciális kiképzést.

A speciáis kiképzésben résztvevő lovak: egy szürke kanca (Gazella), egy sárga herélt (Bátor), egy pej-tarka herélt (Orkán) és egy sárga csődör (Félix), melynek herélésére hamarosan sor kerül.

1. kép: Gazella

Gazella egy szürke kanca, 2016. November 3.-án született. Anyja egy jegytelen, szürke Welsh póni, Lüftchen, apja Szélvész, egy sárga-tarka Lewitzer póni.


2. kép: Bátor

Bátor egy sárga herélt, 2015. Április 30.-án született. Anyja Shalima, apja Daniel HB egy pej-tarka Lewitzer póni. Emberközpontú, barátságos és figyelmes ló.

3. kép: Félix

Félix szintén sárga, még csődör, 2016. Május 31.-én született. Anyja Shalima, apja Ben, egy fekete-tarka Lewitzer póni. Nagyon nyugodt és barátságos, váratlan helyzetekre sem reagál hevesen.

4. kép: Orkán

Orkán egy pej-tarka herélt, 2016. Június 1.-én született. Anyja Scarelt, egy fekete-tarka Lewitzer póni, apja Szélvész sárga-tarka, szintén Lewitzer.

 A négy ló közül Gazella, Bátor és Félix kiemelkedően jól teljesített a munka során. Talán Orkán az egyetlen, akinek nem biztos, hogy a lovasterápiás munka lesz a jövője. Ennek ellenére elmondható, hogy mindegyikük nagyon igyekezett a munka során.

 A galéria a lenti képre kattintva nyílik meg:

 

Szerző: Hajdú, Márta