Főoldal
Főoldal / Hírek
Hosszúszáras hétvége az "Alapozó ismeretek a lovasterápiáról" képzésen

2020.06.13. - 2020.06.14.-i hétvégén az alapozó képzésünk résztvevőinek oktatása folytatódott a hosszúszáras gyakorlati órákkal. 

Erről állítottunk össze egy kis képgalériát, amelyet e cikk alján tudnak megnézni. 

Futószáras vizsga a leendő pszichológus lovasterapeutáinknál
Képzés szervezési folyamataink a Lovasterapeuta pszichológiai lovasterápia szakágon - Lovasterapeuta képzés pszichológiai lovasterápia szakágon elnevezésű képzésünk résztvevőinek futószáras vizsgájával folytatódott, amelyről az alábbi cikk megnyitásával nézhetik meg képgalériánkat.
Rövid összefoglaló képzéseinkről

Megérkezett a nyár, így írhatnánk, hogy véget ért az ilyenkor megszokott oktatási időszakunk, azonban a nem várt események miatt az elmúlt hónapok idén másképp alakultak.

Erről írtunk egy rövid összefoglalót, amelyet e cikkünk megnyitásával olvashatnak, és nézhetik meg képgalériánkat. 

 

Lovasterápiás nyári táborainkba önkénteseket keresünk

Lovas tapasztalattal rendelkező önkéntesek jelentkezését várjuk júliusban megrendezendő nyári táborainkba.  A komplex táboraink célja, hogy a résztvevő sérült, fogyatékos gyermekeknek  élményterápiás programokat biztosítsunk.

Napközis jellegű táboraink időpontjairól és témáiról az alábbi cikkben olvashatnak.

Folyamatban lévő képzések felfüggesztése

A Magyar Közlönyben 2020. március 26-án megjelent 70/2020. (III. 26.) Korm. rendelet értelmében a folyamatban lévő képzések felfüggesztésre kerülnek a veszélyhelyzet időtartamára, illetve új képzés sem indítható e rendelet hatálya alatt.

A rendelet érvénye 2020. március 27-től visszavonásig tart! 

Idén is részt vehettük az Oracle Hungary Kft. Mikulás ünnepségén!

Mint már sok-sok éve, idén is nagy örömmel értesültünk, hogy meghívást kaptunk az Oracle Hungary Kft. által szervezett Mikulás ünnepségre, melyet ezúton is köszönünk.

A fóti Lovasterápiás Központba lovasterápiás foglalkozásra járó kiválasztott 10 gyermek boldogan várta az eseményt.

Rudolf idén olyan ügyes volt, hogy már december 5-én délután szánjával odarepítette a Mikulást az Öbölház Rendezvényközpontba és megkezdődhetett a party.

Tájékoztatás

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány a magyarországi járványügyi helyzetre való tekintettel részben növelte, részben csökkentette aktivitását.

Fóti intézetünkbe, rendelőinkbe, oktatási helyiségeinkbe 2020. március 20. után csak előzetes egyeztetés után lehet bemenni.
Munkaidő alatt és azon túl is ügyeletet tartunk.

Érdeklődni lehet 8:00 és 16:30 között a 06-27-539-370-es telefonszámon, reggel 8:00 és 18:00 között a 06-30-228-4848-as mobilszámon is, valamint a gbozori@lovasterapia.hu e-mail-címen.


NÉBIH felhívása lovas szolgáltató tevékenység kapcsán

2020.02.19-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívást tett közzé, amely szerint a lovas szolgáltató tevékenységbe bevont lovak jelentős részének lejárt a hatósági bizonyítványa, így a 14/2008 ÖM rendelet értelmében felül kell vizsgálni, és újra kell vizsgáztatni a lovakat.

Búcsú Wichmann Tamástól

Elhunyt Wichmann Tamás,

a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sport Bizottságának tagja

(1948–2020)

Felhívás a lovasterápia és a lovas terapeuta képzések iránt érdeklődőknek

Nagyon gyakran találkozunk különböző internetes felületeken olyan „lovasterápiás lehetőségeket és képzéseket” hirdető anyagokkal, amelyek nélkülöznek mindenfajta szakmaiságot e területen, ezért fogalmaztuk meg felhívásunkat mindazoknak, akik érdeklődnek  a lovasterápia és a lovas terapeuta képzések iránt.

Kérjük kattintson ide a felhívás elolvasásáért!