Főoldal
Főoldal / Hírek
Etikai irányelvek a lovasterápiában dolgozóknak

Elkészült a "HETI Etikai Irányelvek" című dokumentum magyar fordítása, ami egyfajta útmutatást nyújt a lovasterápia területén dolgozó személyeknek és szolgáltatóknak.

Ide kattintva érheti el az eredeti angol nyelvű anyagot, illetve a magyar fordítását.


Hosszúszáras továbbképzés

12.18-án volt Györgypál Zoltánné továbbképzése, ahol a novemberi alkalommal kiválasztott három fiatal ló hosszúszáras kiképzése kezdődött meg.

Alábbi cikkben erről olvashatnak egy rövid összefoglalót, és nézhetik meg galériánkat. 

Gyógypedagógusok hospitálása és gyakorlata a lovasterapeuta képzés keretében

Rövid beszámoló a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakágon elnevezésű képzés résztvevőinek hospitálásáról és szupervíziós gyakorlatáról. 

Modulzáró vizsga a 2020-as év Alapozó képzésének résztvevőivel

2020. december 11.-én tartottuk meg az októberben indult Alapozó ismeretek a lovasterápiáról elnevezésű képzésünk résztvevőinek első modulzáró vizsgáját, amely elméleti és gyakorlati vizsgarészből állt.

Az alábbi cikkben bővebben is olvashatnak erről.

Fóton járt a Mikulás!

A fóti Lovasterápiás Központban is járt a Mikulás, és minden lovasterápiás foglalkozásra járó kis és nagyobb gyermeknek hagyott egy kis ajándékcsomagot. A gyermekek rénszarvasnak öltözött lovaikon lovagoltak végig a szenzoros parkon, ahol a Mikulás nyomait követve sok izgalmas, érdekes feladványt oldottak meg.

Bozori Gabriella a Ridikül című műsor vendége volt

A Ridikül című műsor 2020. november 25-i témája az "Állati gyógymódok, gyógyító állatok" volt, amelynek keretében Bozori Gabriella, gyógypedagógus, lovas terapeuta és a Fóti Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője is meghívást kapott.

E cikkben bővebben olvashatnak a téma kapcsán felmerülő kérdésekről, és visszanézhetik a műsort is. 

Rövid filmek a XVI. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenyről és Lovasterápiás Versenyről

Kedves Érdeklődők,

Holnap, november 21-én lesz látható az idei XVI. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Verseny rövid filmjei a Sport TV 1-en 9 és 9.30 órától:


Véget értek a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány őszi oktatási programjai

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány hagyományosnak mondható őszi programsorozatából idén sajnos nem tudtunk mindent megvalósítani, viszont a fennálló helyzetben is lehetőségünk nyílt szerencsére új képzések indítására és a 2019-ben indult Alapozó ismeretek a lovasterápiáról elnevezésű képzésen részt vevők záróvizsgájának megvalósítására.

Az elmúlt hét összefoglalásaként olvassák el rövid cikkünket és nézzék meg képgalériánkat.

Idei évi Lovasterápiás Verseny összefoglalása

Kedves Érdeklődőink, 

Olvassák el Bozori Gabriella rövid összefoglalóját az idei évi Lovasterápiás Versenyről.