Főoldal
Nyomtatás
Lovasterapeuta pszichológiai lovasterápia szakágon - Lovasterapeuta képzés pszichológiai lovasterápia szakágon - SzPk-00067-16-01 6 02 4/1

A felnőttképzési törvény 2020.01.01-től hatályos változása miatt intézményünknek új programkövetelményt és képzési programot kell kidolgoznia, amelynek engedélyeztetéséig nem tudunk új képzéseket indítani.

Ennek ellenére előzetes jelentkezését az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével tudja jelezni felénk és így azonnal értesíthetjük, amint aktuálissá válik a képzés elindítása. 


Töltse le jelentkezési lapunkat:

 Jelentkezési lap

 

Képzés szervezője: Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány

Nyilvántartásba vételi szám: E-000793/2014

Képzési program nyilvántartási száma: E-000793/2014/B002 

Röviden a képzésről

A képzést pszichológus (MA) diplomával rendelkező szakemberek részére hirdetjük, akik részére a pszichológiai lovasterápia szakág ismeretei szakmai kompetenciakörük bővülését, új terápiás eljárás alkalmazását teszik lehetővé az alapképzettségüknek megfelelő színtereken.

A képzés célja a pszichológiai lovasterápia elméleti és gyakorlati ismereteinek beépítése a különböző pszichés nehézségekkel küzdő gyermekek és felnőttek fejlesztésébe annak érdekében, hogy a lovasterápia sajátos módszereivel segítse nehézségeik megoldását, konfliktusaik kezelését, illetve elősegítse életminőségük javulását vagy mentális egészségük megőrzését. 

A képzést elvégő szakemberek a pszichológiai lovasterápia eszköztárának alkalmazásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a különböző nehézségekkel, problémákkal küzdő páciensek számára megkönnyítsék az integrációt, biztosítsák a fizikai, a mentális, az információs és a morális akadálymentességet. 

Vizsga:

A képzés szakmai záró vizsgával zárul, amelynek része az írásbeli záródolgozat, szóbeli és a gyakorlati vizsga. 

A képzés sikeres elvégzését tanúsító dokumentum:

A képzés tanúsítvány kiadásával zárul, amelynek feltételei a következők:

  • jelenléti ív alapján igazolt, a képzés. össz óraszámának legalább 70 %-án való részvétel
  • sikeres szakmai záró beszámoló
  • RA4-es szintű lovas vizsga teljesítése
  • a vezetői engedélyhez szükséges elsősegély vizsga megléte, ennek hiányában a vezetői engedélytől független elsősegély vizsga megléte
  • Pszichológiai Tanács által akkreditált képzőhelyen 150 óra önismeret igazolása. 

Olvass tovább... 

Jelentkezés részletei, költségek, és szervezési kérdések

Képzési tartalomról röviden