Főoldal
Főoldal / A lovasterápiáról
Nyomtatás
Pszichológiai lovasterápia (ló mediált pszichoterápia)

Lómediált pszichoterápiát kizárólag pszichoterapeuta végzettségű lovasterapeuta végezhet.

A pszichológiai lovasterápiát viszont MA végzettségű okleveles pszichológus-lovasterapeuta folytathatja kiegészítő terápiás tevékenységként.

A ló mediált pszichoterápia (más néven: ló asszisztált / facilitált vagy lovas pszichoterápia) a lovas terápia legfiatalabb ága. Az elnevezés országonként eltérő.
A ló mediált pszichoterápia a ló – páciens - terapeuta háromszögében zajlik, melyben a ló, mint koterapeuta, facilitálja a terápiás folyamatot
A ló asszisztált pszichoterápia alkalmas a legtöbb pszichiátriai betegség kezelésére, így affektív, depresszív kórképek, szorongásos zavarok, személyiség- és viselkedészavarok, szenvedélybetegek terápiájában is eredményesen használható. Schizofrének kezelésében is sikeresen alkalmazott kiegészítő terápiás forma, az akut pszichotikus fázisokat kivéve. Gyermek pszichopatológia területén a lovas pszichoterápia nagyon jól használható depressziós és szorongásos zavarok, magatartászavarok, autizmussal élő, hiperaktívitás, figyelemzavarral küzdő, valamint kötődési zavaros gyerekek terápiájában.

BŐVEBBEN