Főoldal
Főoldal / Rendezvények / Házi Versenyek
Nyomtatás
Verseny beszámoló 2014.

 

Nemzetközi és nemzeti díjlovas, valamint lovasterápiás versenyünk idén 10. alkalommal került megrendezésre szeptember végén Fóton. Ez a rendezvény mindig nagy eseménynek számít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség életében, de azt hiszem, mondhatom, hogy a közel 170 nevező gyermek és 40 díjlovas versenyző számára is élmény volt ez a három nap, amit a Lovasterápiás Központban töltöttek. A látássérült, mozgássérült, hiperaktív, tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerek az ország minden részéből érkeztek, hogy különféle versenykategóriákba mutathassák be szüleiknek, barátaiknak, a mindent látó bíróknak és a tisztelt publikumnak, hogy mi-mindent tanultak az elmúlt évben.

 

( A képre klikkelve egy képgaléria nyílik meg. )

A képeket Gordon Eszter és Vanik Zoltán készítette.

Sok visszatérő versenyzőnk volt, aki otthonosan mozgott már a nagy forgatagban, de új érem várományosokat is láthattunk. A gyerekek önálló lovaglás ügyességi pályán, díjlovaglás lépésben és ügetésben, gyógypedagógiai lovastorna és csapatváltó versenyben mérték össze tudásukat. (A szurkolók pedig a hangerejüket.) Aki túl volt már a saját versenyszámán és a kezében foghatta az oklevelét, annak volt lehetősége ellátogatnia fogászati szűrőbuszba, vagy találkozni Mokival és kipróbálni a Mercedes Mobil-Kids kresz pályáját, megnézhette Gál Ildikó fotó kiállítását vagy meghallgathatta az Amadinda Ütőegyüttes koncertjét.

A gyerekek versenyével párhuzamosan 2 díjlovas négyszögben is zajlottak a nemzetközi és nemzeti díjlovasverseny különböző versenyszámai (CDI3* és CDN-A). Ez a versengés elismert nemzetközi bírók előtt zajlott, 40 lovas, 70 lóval mutatta meg teljesítményét. A vasárnapi záró napon, a versenypályán egy nagysikerű bohóc show hangolta mosolyra a közönséget, amit a már hagyományosnak számító gyerekek és díjlovasok közös versenye követett. A fantasztikus hangulathoz hozzájárult a programok gördülékeny menete, az egyszerre sok helyszínen futó programok megvalósulását több mint 50 lelkes önkéntes segítette.

Jövőre is szeretettel várunk minden érdeklődőt és versenyzőt, mert ez egy olyan esemény, amire már most érdemes elkezdeni készülni.

 

Auth Zsófia

pszichológus