Főoldal
Főoldal / Rendezvények / Táborok
Véget értek intenzív komplex terápiás nyári táboraink

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is komplex terápiás táborokat szervezett a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek.


Idén is vidám hangulatban teltek az intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervezett a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek.

Idén is vidám hangulatban fejeződtek be az intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervezett a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek.

 

A „Legkisebb királyfiak és királylányok kalandjai Fóton

 

2013. július 22-26-ig tartott az idei nyár utolsó tábora a „Legkisebb királyfiak és királylányok kalandjai” címmel a fóti Lovasterápiás Központban a MOL Új Európa Alapítvány gyermekgyógyító programjának támogatásával.

Összefoglaló a 2012-es nyári táborokról

 A MOL Gyermekgyógyító Program által támogatott táborok során 4 hét alatt összesen 58 fő különböző típusú sérüléssel bíró gyermek vett részt.

A „Sherlock Holmes” tábor a fóti lovasterápiás központban

 

 A táborban résztvevő sajátos nevelési igényű gyermekek a hét folyamán megszervezik egy elveszett lónak, Ezüstcsillagnak a megkeresését. Minden tevékenység a nyomozás célját szolgálja, melyen keresztül történik a fejlesztésük. A táborlakóknak az a feladatuk, hogy megismerkedjenek Sherlock Holmessal, aki a hét során segíti nyomozást. A résztvevőknek különböző bátorságpróbákat kell teljesíteni, melyek végrehajtása után újabb nyomok állnak rendelkezésükre, ezek segítik őket abban, hogy felkutassák az elkóborolt lovat.

Táborok Fóton a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával.

 

„Élet a parasztudvarban”- tábor látássérült gyermek számára

 

Az idei táborunkban igyekeztünk kifejezetten olyan ismereteket nyújtani látássérült gyermekeink számára, melyek kifejezetten a vidéki, tanyasi, paraszti életbe nyújtanak betekintést. Különböző programokkal, lovakkal és lovak nélkül, játékos feladatokkal és versenyekkel bővíthettük nemcsak elméleti, de gyakorlati tudásukat is. A programok közt szerepelt: ló legeltetés, fürdetés, etetés, ismerkedés más állatokkal (szamár, disznó, kutya, macska), kenyérgyúrás, kemencében sütés, nemezelés, cseresznyeszedés, fűszerek megkülönböztetése, népi mondókák és énekek tanulása, patakban mosás. Szerencsére az idő ez évben is kedvezett, így a hét minden percét a szabad levegőn tölthettük, mely minden gyermek számára hatalmas élmény volt.

Intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával - 2013.

 

2013. július 1-7-ig tartott a „Lovak a magyar népmesékben és mondákban” című tábor a fóti Lovasterápiás Központban. A táborban főleg tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, tanulási és magatartásproblémás, autizmussal élő, hiperaktív, figyelemzavarral küzdő gyermekek vettek részt. A 14 kisiskolás korú (6-12 éves) gyermekek a táborban minden nap megismerkedtek egy olyan népmesével, amelyben a ló fontos szerepet tölt be. A meséket reggelente meghallgatták, majd el is játszották a történeteket. Délelőtt, lovasterápiás fejlesztés keretében lovastorna, önálló lovaglás és lovas színjátszás volt a program.

 

(A képre klikkelve egy képgaléria nyílik meg.)

 

A táborban a lovasterapeutákon kívül további külsős terapeuták is részt vettek, akik szintén a mesék történetéhez kapcsolódva építették fel saját fejlesztő foglalkozásaikat. A hét folyamán volt mozgásfejlesztés, kognitív fejlesztés, finommotorika-, testséma-, téri tájékozódás- és beszédfejlesztés, vízi torna, és kreatív foglalkozások. A kreatív foglalkozásokon a történetekhez illusztrációkat készítettek a gyerekek különböző technikákkal, amelyekből mindenki egy saját „lovas mesekönyvet” állított össze. A programok során cél volt az egyéni képességek és készségek fejlesztése, a közös munka, a közös tervezés és megvalósítás, az együttműködés megtapasztalása, a kompromisszum készség kialakítása, az élményterápiás foglalkozásokon keresztül. A tábor nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek élvezték a színes programokat, melyek nemcsak szórakoztatóak voltak, hanem szakmai szempontból is sokféle terápiás lehetőséget biztosítottak számukra.