Főoldal
Főoldal / Rendezvények / Táborok
Nyomtatás
Táborok Fóton a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával.

 

„Élet a parasztudvarban”- tábor látássérült gyermek számára

 

Az idei táborunkban igyekeztünk kifejezetten olyan ismereteket nyújtani látássérült gyermekeink számára, melyek kifejezetten a vidéki, tanyasi, paraszti életbe nyújtanak betekintést. Különböző programokkal, lovakkal és lovak nélkül, játékos feladatokkal és versenyekkel bővíthettük nemcsak elméleti, de gyakorlati tudásukat is. A programok közt szerepelt: ló legeltetés, fürdetés, etetés, ismerkedés más állatokkal (szamár, disznó, kutya, macska), kenyérgyúrás, kemencében sütés, nemezelés, cseresznyeszedés, fűszerek megkülönböztetése, népi mondókák és énekek tanulása, patakban mosás. Szerencsére az idő ez évben is kedvezett, így a hét minden percét a szabad levegőn tölthettük, mely minden gyermek számára hatalmas élmény volt.

 A táboraink célja komplex és intenzív fejlesztés biztosítása a rengeteg program és élmény segítségével. Ezek a lehetőségek kihagyhatatlanok a gyógypedagógusok számára, hiszen itt végre nem iskolai körülmények között, hanem változatos formában tudjuk a hozzánk járó gyermekeket fejleszteni.

Gondolok itt a rengeteg mozgásra, a tájékozódás fejlesztésre, az önállóságra és önkiszolgálásra nevelésre, a tapintás, és a kézügyesség fejlesztésre, a kommunikáció és csapatszellem kialakítására, valamint a kognitív funkciók fejlesztésére, hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Köszönetet mondunk a MOL Új Európa Alapítványnak, mert támogatásuk nélkül nem jöhetett volna létre e tartalmas program, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványnak, akik a táborozás helyszínét és kereteit biztosította számunkra.

 

Szüle Eszter

gyógypedagógus-lovasterapeuta