Főoldal
Főoldal / Rendezvények / Táborok
Nyomtatás
Csányi Sándor színművész nyitotta meg Fóton a látássérült gyermekek lovas táborát

 

2011. június 20-án kezdődött meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában a látássérült gyermekek nyári tábora. A tábort Csányi Sándor, a MOL Új Európa Alapítványának jószolgálati nagykövete nyitotta meg.

A színművész elmondta: "Óriási élmény, hogy a MOL Új Európa Alapítvány szerepvállalása révén segíthetek ezeknek a gyerekeknek, akiknek egy új világ nyílik meg ezzel a táborral. Szakértő kezekben vannak ebben a lovas táborban, sokat fejlődnek, és rettenetesen élvezik a foglalkozásokat. Egyáltalán nem tűnnek elesettnek ezek a srácok, inkább ők tanítanak nekünk nagyon-nagyon sok mindent az életről, arról, hogyan lehet szeretni egyszerű dolgokat és szeretni a társunkat."

Bozori Gabriella, a Lovasterápiás Központ vezetője elmondta, hogy a vak gyermekeknél a ló és a lovaglás összetett jótékony hatást fejt ki. Egyrészt fejleszti a látássérült gyerekek mozgását, a mozgáskoordinációjukat, javítja a testtartásukat. A látás hiánya miatt a végrehajtandó feladatok nagyobb bátorságot, koncentrációt és erőfeszítést igényelnek ezektől a gyerekektől. A Központ egyik különlegessége a Szenzoros park, ahol a gyerekek lóháton átkelhetnek vizesárkon, kis házakba elrejtett eszközöket kell lóhátról megtalálniuk, és ezekkel játékos feladatokat hajtanak végre. Mindezek során rengeteg új dolgot tanulnak, amelyeket majd a hétköznapi életben fognak tudni jól hasznosítani. 

A MOL Új Európa Alapítvány, amely a tábor megvalósítását idén is támogatja, 2006 óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és a gyermekegészségügy támogatására. Gáborné Haáz Andrea, az Alapítvány ügyvezetője elmondta: "Pályázati rendszerben éves szinten több, mint 40 millió Forintot fordítunk már meglévő, bizonyítottan hasznos programok támogatására, s immár hagyományosnak tekinthető részünkről a lovasterápia ügyének felkarolása."

 

KÉPGALÉRIA 


A MOLGROUP TV beszámolója: