Főoldal
Főoldal / Támogatóink
Nyomtatás
Magyar Lovasterápia Szövetség - Támogatóink
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Magyar Egyesület

Szervezetünket, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületét 1990 májusában alapítottuk a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával.

Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálatot a Fővárosi Bíróság 1990-ban vette nyilvántartásba, s 1998. január 1-től 2369. sorszám alatt nyilvántartott kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 12 programja:

1. Egészségügyi program

2. Gyermekélelmezési program

3. Nevelőszülői program

4. Törvény-előkészítési program

5. Üdültetési program

6. Képzési és továbbképzési program

7. Segélyszállítmányok

8. Más szervezeteknek nyújtott segítség, illetve együttműködés

9. Rendezvények

10. Információs és tájékoztatási program

- Safer Internet Plus program (SIP, Biztonságosabb Internet Program)

11. Film, televízió és fotódokumentáció

12. Kortárs Képzőművészeti Gyűjtemény

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület kiemelten közhasznú szervezet, így a számunkra juttatott adományok az adományozó adóalapjából a legkedvezőbb feltételek mellet írhatók le. Az adományokról adóigazolást bocsátunk ki.

A beérkezett adományok elosztásáról, programjaink működtetéséről mindenkor a Szolgálat - feladatát társadalmi munkában végző - elnöksége dönt. <

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irattára és pénzügyi elszámolása nyitott, ezért abba - az adatvédelmi törvény és az orvosi titoktartás figyelembevételével - bárki, bármikor betekinthet.

A Szolgálattal kapcsolatban álló orvosok, művészek, jogászok, gyógypedagógusok és más szakemberek ingyen vesznek részt a gyermekekkel kapcsolatos programok megvalósításában.megvalósításában.


 

 

Az OTP Bank 1994 óta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fő támogatója. Dr. Csányi Sándor a pénzintézet elnök-vezérigazgatója a Gyermekmentő Szolgálat alelnöke.

A Szolgálat 2002 őszén orvosi rendelőt nyitott rászoruló gyermekek ellátásra, valamint fóti Lovasterápiás Központjában végez terápiás lovagoltatást. Mind az orvosi rendelő, mind a Lovasterápiás Központ működtetéséhez az OTP Bank nyújt anyagi támogatást, valamint hozzájárul az évente megrendezésre kerülő fóti Díjlovasverseny és Lovasterápiás verseny esemény létrejöttéhez, hogy ezzel is segítse e módszer eredményeinek bemutatását és szélesebb körű elterjesztését.


Az Elmű Nyrt. évek óta támogatja a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Kft. dolgozói 2010-ben önkéntes nap keretében szépítették a fóti központ területét, hogy méltó körülmények között fogadhassuk a szeptemberi versenyre érkező vendégeket, versenyzőket és gyerekeket.

Az ELMŰ munkatársai minden évben részt vesznek az Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyen. Reméljük, hogy az intézményeink közötti jó kapcsolat és együttműködés a jövőben is folytatódik. Ezúton is köszönjük segítségüket.


 

Mercedes-Benz Hungária Kft. minden évben részt vesz a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett Nemzetközi és Hazai Díjlovas Versenyen és Lovasterápiás Versenyen. A tavalyi évben a Daimler AG által 2001-ben életre hívott MobileKids program keretében a gyerekek játékos formában gyakorolhatták a biztonságos közlekedést. A program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire.

Köszönjük támogatásukat.


-

A verseny előtti nagy hajrában segítségünkre sietett a Mercedes Benz önkéntes csapata. Idén is bebizonyították, hogy nem csak az autókhoz értenek: karámoszlopokat cseréltek, négyszögelemeket festettek, szemetet szedtek, ablakot tisztítottak és nem utolsó sorban egy nagyon finom gulyáslevest is főztek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni áldozatos munkájukat!A Waberer’s Logisztika Kft. évek óta támogatja a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt. A támogatás keretében szállítja a területünk szépítéséhez, építéséhez szükséges anyagokat, eszközöket, valamit a sarlóspusztai továbbképzésünkre is a cég kamionjai viszik felszereléseinket.

A Waberer’s Logisztika Kft. raktárlogisztikai, ehhez kapcsolódó hozzáadott érték típusú tevékenységeket, valamint regionális direkt és disztribúciós szállítási feladatokat lát el.

Budapesten jelenleg 120.000 m2-en biztosítanak raktárlogisztikai szolgáltatást, míg vidéken 6 helyen működtetnek átrakó raktárakat.

A társaság regionális fuvarozási üzletága jelenlegi három - speciális (azon belül: ADR, hűtött-fagyasztott, konténerszállítás), disztribúciós és FTL szállítási - alüzletággal működik.

4PL logisztikai szolgáltatóként céljuk az, hogy Megbízóik számára teljes ellátási lánc megoldásokat biztosítsanak. Ezúton is köszönjük segítségüket.MOL Alapítvány (Korábbi nevén MOL Új Európa Alapítvány.) a Gyermekgyógyító program keretében évek óta támogatja a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány által szervezett intenzív komplex terápiás nyári táborok megvalósítását, melyeken nyaranta több mint 60 különböző típusú sérült gyermek vesz részt.

A támogatás lehetővé teszi, hogy a lovasterápián túl egyéb fejlesztési lehetőségeket is biztosítsunk a tanulásban, értelmileg akadályozott, látássérült, autizmussal élő, magatartásproblémás, hiperaktív és figyelemzavarral élő gyermekeknek. A táborokba külsős terapeutákat hívunk meg, akik mozgás, téri tájékozódás, kognitív fejlesztést, logopédiai foglalkozásokat, vizitornát tartanak a gyermekeknek.

 A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003-ban kezdte meg működését, s megalakulása óta több mint 1,5 milliárd forint támogatást osztott ki civil partnerei között. Az adományozáson túl egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a mobiltechnológiára épülő társadalmi befektetési programokra. A Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenységi köre négy fő területre bontható: a Vodafone Digitális Díjra, Digitális Iskola Programra, Főállású Angyal Programra és az Önkéntes Közösségre.

Tevékenységükről bővebben itt olvashatnak... 


A Coface Csoport megalakulása óta – több mint 75 éve – a vállalkozások biztonságos növekedését és fenntartható gazdasági fejlődését szolgálja. Magyarországon 1990 óta nyújt ügyfeleinek céginformációs, követeléskezelési és kintlévőség-biztosítási szolgáltatásokat.


A Coface 2021-es jótékonysági napját szeptemberben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központjában, a XVII. Nemzetközi, Nemzeti Díjlovas- és Lovasterápiás Verseny helyszínén tartotta. Ehhez a rangos eseményhez segítettek a dolgozóink megszépíteni, felkészíteni a területet a lókarámok felújításával, újra festésével és a kertek rendezésével. A Coface a jótékonysági napon használt eszközök finanszírozásával is támogatta a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt.


Cégünk fő tevékenysége a nagy tömegű gépi földmunka végzése. Az SB DYNAMIC csapata 12 éves múlttal, szakmai tapasztalattal végez minden nemű földmunkát, bont épületeket, épít utakat, felújít vasút és villamos pályákat.

Köszönjük, hogy  segítettek az NGYSZ fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában a nagyon rossz állapotban lévő  aszfaltozott utak felújításában. Támogatásuknak köszönhetően könnyebb közlekedni a lovasterápiás központ területén, és méltóbb módon fogadhatjuk a hozzánk terápiára vagy az egyéb programjainkra érkező pácienseket, vendégeket. 


 

Az Orbico Hungary Dél- és Kelet-Európa egyik vezető disztribútor vállalata. Jelenleg 21 országban, közel 8000 munkatársuk dolgozik azon, hogy a világ 500 legismertebb globális és helyi márkája eljusson a fogyasztókhoz. Jelen van a szépségiparban, az elektromos kisgépek piacán és az FMCG üzletágban is. Az utóbbi években a vállalat részéről egyre inkább fókuszba került a jövő generációjának támogatása, ezért döntöttek úgy, hogy a Lovasterápia ügyét is támogatják.


-

Az Erste Bank Hungary Lakossági Termékfejlesztési Igazgatóságának tagjai a + 1 Tett Közösségi Csapatmunka keretein belül segítették a 2015-ös Fóti, Díjlovagló verseny - CDI, CDN és Lovasterápiás Verseny  előkészítő munkálatait.   Míg az Igazgatóság helyszíni kitartó munkájával; bírói fülkék takarításával, istállófestéssel, valamint kapálással járult hozzá a rendezvény sikeréhez, addig a Bank az ehhez szükséges eszközöket is finanszírozta Alapítványunknak.   A Termékfejlesztés elmondása szerint saját közegéből kiszakadva, emlékezetes, produktív és legfőképpen derűs napot töltött nálunk a friss levegőn.

Ezúton is köszönjük a felajánlásukat és munkájukat.”

 

 

 

Az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarországtól támogatásként 2012 májusában 143.000 Ft –ot, 2013-ban pedig 205.000 Ft-ot kaptunk. Alapítványunk az összeget teljes egészében fejlesztő játékok vásárlása fordította.


A Philip Morris Magyarország Kft. munkatársai csapatépítő tréningek keretében rendszeresen  segítik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában a terület rendezési, parkosítási, karbantartási feladatok elvégzését.


A MOL csoporton belül hagyományosan minden évben meghirdetik az Elnöki Fenntartható Fejlődés, Egészség, Biztonság és Környezetvédelemi (FF és EBK) Díj pályázatot, amelyet a 2011. évben a Közúti szállítás szervezet és a Moltrans Kft. nyert meg. Úgy határoztak, hogy az Elnöki díjjal járó pénzösszeget olyan esemény szervezésére költik el, ahol azon túl, hogy együtt lehetnek, tevékenyen hozzájárulhatnak valamilyen karitatív, segítő tevékenységet nyújtó szervezet működéséhez.

Így esett a választás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjára, ahol 2012. szeptember 15-én, kb. 25 fővel és az általuk vásárolt felszerelés segítségével, mindenki meglepetésére, 4 óra leforgása alatt sikerült a lovas pályák összes karámjának fa korlátját és egyéb fakerítéseit, a profikat megszégyenítő minőségben lefesteniük. Ezúton is köszönjük szépen a felajánlásukat és a munkájukat.


"A Quintiles Magyarország, mely tagja a világ legnagyobb, legsikeresebb klinikai kutatási szerződéses vállalatcsoportjának, a Quintiles Transnational-nek 1998 óta működik hazánkban.  Elsősorban klinikai kutatások szervezésével és felügyeletével foglalkozik. Magyarország legnagyobb klinikai kutatási szerződéses vállalata. A közel 150 munkavállalónk sokféle pozícióban dolgozik. Legnagyobb létszámú a klinikai csoportunk, ahol klinikai kutatási munkatársak, asszisztensek, klinikai vizsgálatindítási specialisták mellett külön csoportot alkotnak a nemzetközi kutatási csoportokat irányító klinikai projektmenedzserek.”

A cég 25 munkatársa 2012. január 18.-án önkéntes nap keretében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti lovasterápiás központjában szépítette az istállókat. A csapat tagjai nagyon lelkesen dolgoztak és munkájuk eredményeként este lovaink a szépen kifestett, tiszta istállókban térhettek nyugovóra.

Ezúton is köszönjük munkájukat és segítségüket. Máskor is szeretettel várjuk a csapatot, mely a fényképek tanúsága szerint a komoly munka mellett vidáman töltötte ezt a napot.


A Victoria a Gyermekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány februárban kiírt pályázata keretében 140.340,- Ft-tal támogatta a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt. Alapítványuk a támogatási összeget a különböző fogyatékossággal és sérüléssel élő gyermekek és fiatalok lovasterápiás fejlesztéséhez szükséges lovas felszerelések megvásárlására fordította. A támogatás segítségével vásárolhattunk egy többcélú szintetikus lovagló nyerget, kötőfékeket, vezetőszárakat, a futószáras munkában és a terápiás foglalkozásokon egyaránt használatos különböző típusú kikötőszárakat, jó minőségű futószárakat, valamint a terápiában résztvevő gyermekek számára a szabványoknak megfelelő biztonsági lovas kobakokat.

Ezúton is köszönjük az Alapítvány támogatását.