Támogatóink

Fő támogatóink

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

Szervezetünket, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületét 1990 májusában alapítottuk a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával.

Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálatot a Fővárosi Bíróság 1990-ban vette nyilvántartásba, s 1998. január 1-től 2369. sorszám alatt nyilvántartott kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület kiemelten közhasznú szervezet, így a számunkra juttatott adományok az adományozó adóalapjából a legkedvezőbb feltételek mellet írhatók le. Az adományokról adóigazolást bocsátunk ki.

A beérkezett adományok elosztásáról, programjaink működtetéséről mindenkor a Szolgálat - feladatát társadalmi munkában végző - elnöksége dönt. 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irattára és pénzügyi elszámolása nyitott, ezért abba - az adatvédelmi törvény és az orvosi titoktartás figyelembevételével - bárki, bármikor betekinthet.

A Szolgálattal kapcsolatban álló orvosok, művészek, jogászok, gyógypedagógusok és más szakemberek ingyen vesznek részt a gyermekekkel kapcsolatos programok megvalósításában.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 12 programja:

 • 1. Egészségügyi program
 • 2. Gyermekélelmezési program
 • 3. Nevelőszülői program
 • 4. Törvény-előkészítési program
 • 5. Üdültetési program
 • 6. Képzési és továbbképzési program
 • 7. Segélyszállítmányok
 • 8. Más szervezeteknek nyújtott segítség, illetve együttműködés
 • 9. Rendezvények
 • 10. Információs és tájékoztatási program - Safer Internet Plus program (SIP, Biztonságosabb Internet Program)
 • 11. Film, televízió és fotódokumentáció
 • 12. Kortárs Képzőművészeti Gyűjtemény
NGYSZ-uj.png

Az OTP Bank 1994 óta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fő támogatója. Dr. Csányi Sándor a pénzintézet elnök-vezérigazgatója a Gyermekmentő Szolgálat alelnöke.

A Szolgálat 2002 őszén orvosi rendelőt nyitott rászoruló gyermekek ellátásra, valamint fóti Lovasterápiás Központjában végez terápiás lovagoltatást. Mind az orvosi rendelő, mind a Lovasterápiás Központ működtetéséhez az OTP Bank nyújt anyagi támogatást, valamint hozzájárul az évente megrendezésre kerülő fóti Díjlovasverseny és Lovasterápiás verseny esemény létrejöttéhez, hogy ezzel is segítse e módszer eredményeinek bemutatását és szélesebb körű elterjesztését.

OTP-uj.png

Az Elmű Nyrt. évek óta támogatja a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Kft. dolgozói 2010-ben önkéntes nap keretében szépítették a fóti központ területét, hogy méltó körülmények között fogadhassuk a szeptemberi versenyre érkező vendégeket, versenyzőket és gyerekeket.

Az ELMŰ munkatársai minden évben részt vesznek az Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyen. Reméljük, hogy az intézményeink közötti jó kapcsolat és együttműködés a jövőben is folytatódik. Ezúton is köszönjük segítségüket.

ELMŰ ÉMÁSZ logó

Mercedes-Benz Hungária Kft. minden évben részt vesz a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett Nemzetközi és Hazai Díjlovas Versenyen és Lovasterápiás Versenyen. A tavalyi évben a Daimler AG által 2001-ben életre hívott MobileKids program keretében a gyerekek játékos formában gyakorolhatták a biztonságos közlekedést. A program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire.

Köszönjük támogatásukat.

A verseny előtti nagy hajrában segítségünkre sietett a Mercedes Benz önkéntes csapata. Idén is bebizonyították, hogy nem csak az autókhoz értenek: karámoszlopokat cseréltek, négyszögelemeket festettek, szemetet szedtek, ablakot tisztítottak és nem utolsó sorban egy nagyon finom gulyáslevest is főztek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni áldozatos munkájukat!

Mercedes logó

További támogatóink