Természetesen nemcsak a jó gyerekeknek, hanem a lovainknak is hozott ajándékot. A mikulás lovaglás keretében a gyerekeknek számtalan érdekes feladatot, játékot kellett megoldaniuk. Papírból készült szaloncukrok jelezték a követendő útvonalat.

A feladatok között képek alapján egy történetet kellett elmondani a Mikulásról, meg kellett találni a Mikuláshoz tartozó csizmákat, a Mikulás zsákjából tapintás alapján kellett felismerni az ajándékokat (szaloncukor, virgács, toboz, plüss rénszarvas, gyertya, karácsonyfadísz, narancs). Volt olyan feladat is, ahol a gyerekek próbára tehették szaglásukat, kis illatzacskókból képek alapján ismerhették fel a narancs, a szegfűszeg, a fahéj, a csokoládé, a fokhagyma és a kolbász illatát.

Volt olyan játék is, amikor karácsonyi hangszerek, csengettyűk, csörgők, triangulum hangját kellett felismerni, differenciálni. A nagyobbak a Mikulásnak írt hiányos levelet egészítették ki önállóan, illetve a Mikulással kapcsolatos kvíz kérdésekre is válaszolhattak. A kisebbek verseltek és énekelhettek is az ünnep alkalmából.

Az idei mikulás lovaglás is sok élménnyel gazdagította a hozzánk terápiára járó kis lovasokat. Reméljük, hogy jövő decemberben újra ellátogat hozzánk a Mikulás bácsi.