A fóti Lovasterápiás Központunkba lovasterápiás foglalkozásra járó gyermekek Bozori Gabriella vezetésével két időpontban mutatkoztak be. A nagyobbak voltizs feladatokat, az óvodások pedig ügyességi feladatokat mutattak be vezetett lovon.

 

Idén is eljöttek a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola tanulói is, akik Kissné Hatvani Erika vezetésével tartották meg csoportos gyógypedagógia voltizs bemutatójukat.

 

Németh Gábor edző kis lovasa Koszta Botond két időpontban tartott egy rövid díjlovas és ugró elemeket is tartalmazó bemutatót az érdeklődőknek.

 

Munkatársaink és önkénteseink elmét és testet is megmozgató feladatokkal várták az érdeklődő gyermekeket. Volt agility pálya mozgásfejlesztő játékokkal, „csiga társas” ügyességi és kognitív feladatokkal. A kézműves asztalnál Baumhakl Éva segítségével készíthettek a gyermekek hűtőmágnest, szélforgót, papírgurigából lovacskát, színezhettek, rajzolhattak kedvükre.

 

Aki nagyon ügyes volt és minden feladatot teljesített és kis útlevelében összegyűlt a négy lovas pecsét, jutalmul arcfestést kapott. Természetesen apró ajándékokat, hűtőmágnest, kerámia állatfigurát kaptak azok a gyermekek is, akik csak egy-egy feladatot teljesítettek.

 

Minden kis lovasunknak, önkéntesünknek és munkatársunknak köszönjük a részvételt!