A három napos képzésen résztvevő 12 lovasnak naponta egy edzése volt. Az első órákon megfigyelte a ló és lovasa mozgását, közösen elemezték a hibákat, majd az elkövetkező két napon közösen dolgoztak ezen hibák korrigálásán. Folyamatos visszajelzéseket adott arra vonatkozóan, hogy a lovas ülése hogyan tudja lova mozgását befolyásolni, hogy egy-egy testtartás felvétele, vagy akárcsak egy-egy testrész helyzetének megváltoztatása mit eredményez a ló mozgásában. Isabelle az egyéni képzettségi szintekhez igazodva tanácsokkal és részletes magyarázatokkal látta el lovasait így téve abszolút egyedivé ezt a hétvégét. 

Terapeuták számára két időpontban tartott előadást, és gyakorlati bemutatót arról, hogy a különböző kikötési módok alkalmazásával hogyan tudjuk javítani a terápiák során dolgozó lovak futószáras munkáját. Bemutatta, és megtanította a jelenlévőknek a fix, a gumis, a háromszög, és a csúszós kikötő megfelelő alkalmazását. Elmondta azt, hogy az emberekhez hasonlóan a lovak is különbözőek természetesen, így mennyire fontos az, hogy megtaláljuk a ló számára a legfelelőbb kikötési módot, hiszen ez által tud majd legjobban fejlődni. Különböző lovak munkáján keresztül szemléltette azt, hogy a felsorolt kikötési módok hogyan hatnak egy-egy ló mozgására futószáras munka során, majd vezetése, és tanácsai mellett a jelenlévők mindezt ki is próbálhatták. 

Összességében egy igen tartalmas, és jó hangulatban telt hétvége van mögöttünk, melyet bízunk benne, hogy októberben megismételhetünk. 

Isabelle_von_Neuman_Cosel_edzotabor_11

(A képre kattintva egy galéria nyílik meg.)