A két hetes programsorozat első napjaiban gyakorlati és elméleti részére készültek fel a leendő lovasterapeuták Németh Gábor lovasedző segítségével. A sikeres vizsgához az adott vizsgaszintnek megfelelő díjlovasprogramot és ugrópályát kellett teljesíteni a résztvevőknek, valamint bizonyítaniuk kellett elméleti felkészültségüket is. A lovasvizsgákra október 17. és 19. között került sor. A hivatalos vizsgáztatók régi ismerősök már, a Német Lovas Szövetségtől érkezett Isabelle von Neumann-Cosel és Laura Wolf. A bázisvizsgát 5 fő, az RA5-ös lovasvizsgát 4 fő, az RA4-es lovasvizsgát 8 fő teljesítette sikeresen. 

Ezt követően Isabelle von Neumann-Cosel egy napos Mesterkurzust tartott díjlovasok részére, amelynek célja a lovasok ülésének javítása volt. 

Október 21-én megkezdődött az „Alapozó ismeretek a lovasterápiáról” elnevezésű képzés első moduljának oktatása 13 fővel, valamint a „Lovasterapeuta pszichológiai lovasterápia szakágon - Lovasterapeuta képzés pszichológiai lovasterápia szakágon - SzPk-00067-01 6 02 4/1” c. képzés 7 résztvevővel. A segítő tanfolyamra idén 3 fő jelentkezett, akik mindannyian sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettek a hét végén.

Oktatásaink első napján, október 21-én került sor több csoportunk záróvizsgájára is: a „Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakágon” elnevezésű képzés 3 résztvevője tett sikeres záróvizsgát, míg a 2018-ban indított „Alapozó ismeretek a lovasterápiáról” elnevezésű képzés résztvevői közül ketten kaphatták meg tanúsítványukat. Ezzel azonban nem ért véget a záróvizsgák sora, hiszen október 25-én 5 pszichológusunk bizonyíthatta tudását a vizsgáztatók előtt. Leendő hippoterapeutáink a záróvizsgájukat a pácienseik vizsgálatával kezdték, majd egy próbaterápiával zárták a napot, másnap pedig gyakorlati és elméleti záróvizsgát tettek.

Ez évi programsorozatunkat a 22. alkalommal megrendezett szakmai konferencia zárta, amelyre összesen 10 országból látogattak el hozzánk szakemberek. Hallhattunk előadásokat pszichológiai lovasterápia, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, hippoterápia témakörökben, bemutatkoztak lovasterápiával foglalkozó intézmények, de különféle kutatásokról, mérésekről is tájékozódhattunk, és nem utolsó sorban szó esett a terápiás lovak kiképzéséről is. 

Úgy gondoljuk, hogy nagyon sikeres, összetett, szakmailag tartalmas programokat sikerült összeállítanunk az elmúlt két hétben, terveink szerint ez így lesz jövő ősszel is.

 Az alábbi képre kattintva tudják megnyitni kép galériánkat:

Galéria fő fotó

 Fotók: Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány