Oktatás - 07, kicsi

A képre kattintva egy galéria nyitható meg.

 

Programsorozatunk első állomása általában az RA lovas vizsgákra való gyakorlati és elméleti felkészítés szokott lenni, majd maga a vizsga, amelyet azonban idén a hazánkat is érintő beutazási korlátozások miatt elhalasztottunk. Ennek ellenére a gyakorlási lehetőséget igyekeztünk biztosítani az érdeklődőknek, így Kövy András vezetésével október 17-én, és 18-án délután a résztvevő lovasok a teljesítendő lovas vizsga szintjüknek megfelelő edzésen vehettek részt. 

Október 18-án került sor az alapozó képzésben részt vevő gyógypedagógusok és gyógytornászok záró vizsgájára, amely során számot adtak az elmúlt egy év alatt megtanult elméleti tudásukról. Az izgalmak ellenére majdnem mindenki 90 % feletti eredménnyel teljesítette a vizsgát, így a tavaszi lovas vizsgákat követően velük már a lovasterapeuta szakmai képzéseken találkozhatunk újra. 

Ugyanezen a  napon vette kezdetét a 2020 évi Alapozó ismeretek a lovasterápiáról c. képzésünk, amelyre idén 11 fő jelentkezett. Az 5 napos képzés folyamán a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati tudást kaptak, amely alapját képezi majd a lovasterapeuta tevékenységüknek. December elején kell majd számot adniuk a hét során elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretekből.

A segítő tanfolyamon 7 főt üdvözölhettünk, akiknek szintén egy igen tartalmas programot szerveztünk meg.

Az oktatási hét október 23-án a segítő képzésben résztvevők elméleti és gyakorlati vizsgájával ért véget, ahol mindannyian sikeres vizsgát tettek, és így átvehették tanúsítványukat.

 

Örülünk, hogy a körülmények ellenére mindezt meg tudtuk valósítani, és bízunk benne, hogy 2021-ben már a szokott menetrend szerint tudjuk megszervezni oktatási programjainkat.