A Február 19-én kezdődő három napos oktatás alkalmával találkozhattunk újra az Alapozó képzésben résztvevőkkel. Ezen oktatási blokk során a hallgatók megismerkedhettek többek között a futószárazás és a hosszúszárazás elméleti kérdéseivel, a lovasterápiához kapcsolódó rendeletekkel, szabályokkal, a lovak körüli biztonsági szabályokkal és új ismereteket szerezhettek a lovasterápia nemzetközi helyzete, története és a terápiás team-szervezés területén.

Február végén közel egy éves folyamatos átütemezés után a parasport képzésünk résztvevői is eljutottak azon általános iskolák egy részébe, ahol hospitálásaikat kell teljesíteni, hogy megismerjék a gyakorlatban is a különböző típusú fogyatékosságokat. Február 25-én délelőtt a Mozgásjavító EGYMI-ben fogadták őket, majd délután a Hallássérültek Tanintézetének jóvoltából betekinthettek egy online foglalkozásba. Február 26-án a Vakok Intézetében várták a hallgatóinkat, ahol részt vettek egy vak oktató által vezetett angol órán, majd megnézhettek egy testnevelés órát is látássérült gyerekek részvételével. Bízunk benne, hogy a járványhelyzet javulása után lehetőségünk lesz újabb óralátogatások szervezésére a tavasz folyamán. 

Március 4. és március 6. között a leendő pszichológus lovasterapeuták oktatása zajlott. Az elméleti órák keretében a résztvevők olyan általános és a lovasterápiás munkához szorosan kapcsolódó szakmai elméleti ismereteket kaptak, amelyeket majd a későbbiekben beépíthetnek a saját terápiás gyakorlatukba. A Fóton zajló oktatások mellett egy napot töltöttek a Kapcsolat Lovasterápia Központban, ahol a gyakorlati órák keretében tapasztalhatták meg hogyan jelenik meg a "Natural Horsemanship" a pszichológiai lovasterápiában. 

PSZI_NH_02

 A képre kattintva egy galéria nyílik meg.

 

Márciusban online oktatásokkal folytatódik a képzési időszak, ezt követően áprilisban és májusban kerül sor - terveink szerint - a gyakorlati órák megtartására. Reméljük, hogy a jelenleg érvényben lévő korlátozások ezt nem befolyásolják, így a nyár elején honlapunkon a tavaszi képzési időszak sikeres zárásáról tájékoztathatjuk látogatóinkat.