Az első héten lovas vizsgára felkészítő kurzust tartottunk a lovasterapeuta képzésben részt vevő hallgatóknak, akik a hétvégén elméleti és gyakorlati lovas vizsgákat tettek. 8 fő tett sikeres bázisvizsgát és RA5-ös szintű lovas vizsgát. Az RA4-es szintű lovasvizsgára jelentkező 6 hallgató közül 5 fő sikeres vizsgázott. Az idei évben 1 fő teljesítette sikeresen az RA3-as szintű lovas vizsgát.

 

A vizsgabiztosok Tanja Rex és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatói voltak.

 

A 2014 októberében indult „Lovasterapeuta képzés pszichológiai lovasterápia szakágon” című képzés 13 pszichológus hallgatója sikeres záróvizsgát tett, így a lovasszolgáltatásokról szóló rendeletnek megfelelően pszichológus lovasterapeutaként dolgozhatnak a jövőben. 

A 2013-as évfolyam „Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág” hallgatói közül 3 fő tett sikeres záróvizsgát, emellett a 2012-es évfolyamból 1 fő teljesítette a tanúsítvány kiadásához szükséges feltételeket. A „Lovasterapeuta képzés hippoterápia szakágon” az idei évben nem volt záróvizsgázó hallgató, a 2012-es évfolyamból 1 fő gyógytornász-hippoterapeuta teljesítette a képzés elvárásait.

 

Az immár 18. születésnapját ünneplő MLTSZ idén is megtartotta egynapos hagyományos konferenciáját október 23-án, pénteken. A szakmai programban idén is új, izgalmas előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Összesen 10 előadást tartottak az előadók a lovasterápia szinte minden területéhez, ágához kapcsolódóan.

 

Bízunk benne, hogy az elmúlt 18 év értékeit megőrizve, magas szakmai színvonalon és megújult lendülettel jövőre is megszervezhetjük Sarlóspusztán a képzéseket, továbbképzéseket.

 

 

Bozori Gabriella

Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány

ügyvezető alelnök