Október 12-18. között a lovas vizsgákra jelentkező hallgatók edzéseken vettek részt, és így készülhettek fel a vizsgákra, amelyek teljesítésére október 18-22. között került sor. A vizsgák szakmaiságát, mint minden évben, két német vizsgáztató biztosította, Isabelle von Neumann-Cosel és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség vizsgáztatói.

 

Isabelle von Neumann-Cosel október 16-17-én kétnapos szakmai kurzust is tartott, amelyen több mint 10 lovas vett részt. A kurzus fő témája az edzőnő legutóbb megjelent „Reiterrücken” című könyvének anyaga volt, amely a lovas ülése, az egyensúly, a ló és lovas egészségének megőrzése, az idomító lovaglás, a díjugratás és a tereplovaglás témaköreivel foglalkozott.

 

A lovas vizsgák október 18-án, pénteken délelőtt a Bázis vizsgával kezdődtek, majd a következő két napban a DRA IV-es, DRA III-as, DRA II-es szintű lovas vizsgákra került sor, melyek keretében a lovasoknak az egyes lovas vizsga szinteknek megfelelő díjlovas programot, ugró pályát kellett bemutatni és elméleti vizsgán kellett a tudásukról számot adni. A vizsgát Isabelle von Neumann-Cosel és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatói vezették.

 

Október 21-én, hétfőn került sor a „Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág” végzős hallgatóinak szóbeli záróvizsgájára, valamint a „Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei” című képzés hallgatójának záróvizsgájára.

Ezen a napon a „Lovasterapeuta képzés hippoterápia szakág” végzős hallgatói is gyakorlati záróvizsgájukra készültek, páciens vizsgálat és próbaterápia keretében.

 

Október 21-én indult a „Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág” 2013-as évfolyam hallgatóinak képzése. A hallgatók a hét folyamán az „A modul” ismeretanyagát sajátíthatták el az elméleti és gyakorlati órákon.

 

Október 22-én, kedden délelőtt került sor a végzős hippoterapeuták gyakorlati terápiás vizsgájára, délután pedig a szóbeli záróvizsgára.

 

A tavalyi évben az MLTSZ 15. születésnapja alkalmából egynapos konferenciát szerveztünk, amely olyan sikeres volt, hogy az idén is folytattuk ezt a hagyományt. Október 23-ra szeretettel meghívjuk az MLTSZ tagjait, és az érdeklődő szakembereket egy szakmai konferenciára. A konferencia programjában szinte minden lovasterápiához kötődő terület megjelenik. Színvonalas, érdekes előadásokkal várunk minden érdeklődőt.

 

Bízunk benne, hogy az elmúlt 16 év értékeit megőrizve, magas szakmai színvonalon és megújult lendülettel jövőre is megszervezhetjük Sarlóspusztán a képzéseket és színes programokat.