OCTAVIA BROWN által tartott továbbképzés

 

Május 19-26. között Octavia Brown, a NARHA (North American Riding for the Handicapped Association) egyik alapító tagja, valamint az FRDI (Federation Riding for Disabled International) volt elnöke, mesteroktató, hazánkba látogat, a fóti Lovasterápiás Központ vendégeként, és a következő témákban hallhatunk tőle előadásokat:

 

1. Az amerikai lovasterápiás képzési rendszer felépítése, a képzésbe történő bekapcsolódás feltételei, szakemberek képzése

2. Milyen biztosítási lehetőségek vannak Amerikában a terápiás lovaglás területén, különös tekintettel a területet érintő törvényi szabályozásokra

3. Amerikai kutatások és kutatási eredmények bemutatása az egyes fogyatékosságok tekintetében

4. A lovasterápia alkalmazási lehetőségei egyes problémák és fogyatékosságok esetén:

 

 - spasztikus páciensek terápiás lovagoltatása

 - autizmussal élők terápiás lovagoltatása

 - Down szindrómások terápiás lovagoltatása

5. Az előadó közreműködésével készült „Instructor training video” bemutatása

A továbbképzés pontos időbeosztásáról, részvételi díjáról és egyéb feltételekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

 

ISABELLE VON NEUMANN-COSEL által tartott továbbképzés

 

Június 3-6. között, szintén a fóti Lovasterápiás Központban tart továbbképzést Isabelle von Neumann-Cosel, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatója, lovas edző, és számos, hazánkban is ismert lovas szakkönyv szerzője.

 

Terveink szerint június 4-én azokat a lovas edzőket és tanítványaikat várjuk, akik az idén vagy az elkövetkező években a német lovas vizsgarendszer szerint szeretnének lovas vizsgát tenni.

 

Június 5-re főleg a lovas vizsgázókat várjuk, akiknek Isabelle részletes tájékoztatást ad a lovas vizsgák új rendszeréről, különös tekintettel a Bázis vizsgát érintő változásokra.

 

Szeretettel várjuk mindkét továbbképzésre a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány összes oktatóját, tanárát is, a már végzett lovasterapeutákkal együtt.

 

A továbbképzés pontos időbeosztásáról, részvételi díjáról és egyéb feltételekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.