Az idei évben október 17. és október 28. között valósultak meg oktatási programjaink.

Az őszi képzési blokk a megújult lovasterapeuta képzésekkel kezdődött október 17-én. Pszichológusok, gyógypedagógusok, gyógytornászok kezdték meg az alapdiplomájuknak megfelelő lovasterapeuta képzést a lovasterápiához kapcsolódó alapozó ismeretek elsajátításával. 9 fő pszichológus, 5 fő gyógypedagógus, 1 fő gyógytornász vett részt az alapozó modul elméleti és gyakorlati óráin.

A lovasterapeuták képzésével párhuzamosan lovasterápiás segítők számára is indítottunk képzést 3 fővel, mely október 23-án sikeres elméleti és gyakorlati vizsgákkal zárult.

Hagyományainknak megfelelően október 22-én ünnepelte a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány megalakulásának évfordulóját, mely alkalomból egynapos nemzetközi lovasterápiás konferenciát szerveztünk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában. A konferencia az idei évben is nagy érdeklődésre tartott számot a hazai lovasterapeuta szakemberek körében. A konferencián 77 fő vett részt. A nap folyamán 13 előadást hallgathattak meg a résztvevők, 23 előadó-szerző tolmácsolásában, felölelve a lovasterápiához kapcsolódó témaköröket.

Október 20-án betegvizsgálattal és próbaterápiával kezdődött meg a „Lovasterapeuta képzés hippoterápia szakág” elnevezésű képzés befejező évfolyamának záróvizsgája. A záróvizsgán 5 fő vett részt. A pénteki napon került sor a hallgatók gyakorlati záróvizsgájára, majd vasárnap elméletben adtak számot szakmai tudásukról.

Október 23. a záróvizsgák napja volt, hiszen a hippoterapeuta hallgatókon kívül ezen a napon teljesítette sikeresen záróvizsgáját 2 fő, akik a „Fogyatékos személyek szabadidős és lovassport oktatója” elnevezésű képzést fejezték be. Ugyanezen a napon tettek sikeres elméleti és gyakorlati záróvizsgát a „Segítő képzés” résztvevői, valamint a „Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág” elnevezésű képzés hallgatói, 9 fő.

Október 24-től került sor a lovasvizsgákra felkészítő lovas hétre.  A Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti lovasvizsgákat október 28-án tartottuk meg. A lovasvizsgák összetettek, több részből állnak. Az RA4-es szinten vizsgázó lovasok közül végül 8, míg az RA4 Spec Dress szinten 1 főnek sikerült teljesíteni a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti vizsgákat 2022-ben.

 

A képre kattintva egy galéria nyílik meg.