Az elmúlt hétvége folyamán sor került a fóti lovasterápiás központban a Lovasterapeuta képzésünkre járó pszichológus hallgatók futószáras és hosszú száras gyakorlati hétvégéjére, amely során az elméletben tanultakat, átültethették a gyakorlatba is.

 

A terápiás foglalkozásokon a megfelelő, magabiztos futószárazó tudás elengedhetetlen egy terapeuta számára, így a résztvevőknek májusban gyakorlati vizsga keretében kell számot adni a szakszerű és biztonságos futószárazó tudásukról.

 

A hosszú szárazás során mindenki saját élményű gyakorlás keretében próbálhatta ki ezt a - kimondottan a hippoterápiában használatos- ló vezetési módot. Komoly kihívás elé állították a gyakorlati feladatok a képzésen résztvevőket. Mindenki igyekezett a legjobb tudása szerint teljesíteni, aktívan dolgozni és maximálisan kihasználni a gyakorlási lehetőséget. Fontos azonban azt megjegyezni, hogy a lovakkal való munkát, akár lovaglásról, akár földi munkáról van szó, nem elég csak néhányszor gyakorolni. A terapeuták számára fontos a lovas készségek folyamatos fejlesztése, hogy majd a mindennapi gyakorlati munkájuk során biztonságosan tudjanak dolgozni a lovakkal és a páciensekkel.

4...

(A képre kattintva egy galéria nyílik meg)