A húsvéti lovaglás keretében képek segítségével felelevenítettük a Húsvéthoz kapcsolódó tevékenységeket, szokásokat, népszokásokat, jellemző ételeket, finomságokat.

Kis lovasaink egyensúlyát különböző lovas ügyességi játékokon keresztül fejlesztettük: tojások tányéron történő egyensúlyozása, tojás szállítása kanál segítségével. A finommozgás-koordináció fejlesztését segítette elő a virágszirmokra történő csipesz-csíptetés. Hálóba történő labdadobással és golfozással igyekeztünk a gyermekek vizuomotoros koordinációját javítani. Volt olyan feladat is, mely a megfigyelőképességet, a téri pozíciók felismerését és a finommozgás-koordinációt egyaránt fejlesztette: képek alapján kellett apró figurákat egy tojástartóba a megfelelő helyre tenni. Mindezek mellett volt még húsvéti tapintó játék is: zacskóból kellett tapintás alapján felismerni a különböző – húsvéthoz kötődő – figurákat, játékokat. Természetesen a foglalkozásokban helyet kaptak a gyógypedagógiai lovastorna elemek. A nagyobbak önállóan is irányították a lovat, illetve futószáron ügetésben is lovagolhattak. 

A Húsvéti Nyuszi gondolt minden jó és ügyes, kisebb és nagyobb gyerekre, aki hozzánk jár lovagolni és apró ajándékokkal kedveskedett nekik. 

Húsvéti lovaglás
 

A képgaléria ITT elérhető.