A tábor  fő célja az volt, hogy a lovasterápiás foglalkozásokon kívül olyan kiegészítő terápiás tevékenységeket szervezzünk a gyerekeknek, melyek a motoros funkcióik fejlődését segítik elő. Kutyaasszisztált foglalkozáson fejleszthető a testkép, a téri tájékozódás, az ügyesség, a bátorság, a mozgáskoordináció. A szabadtéri játszótéri elemek (akadálypálya, játszótéri játékok, homokozó, trambulin), valamint a gyerekeknek szervezett szabadidős programok (körjáték, óriás rajztábla, vizes játékok, buborékfújás, kézműves foglalkozás) is mind a mozgásfejlesztést szolgálták.

A tábor programjának megvalósításában mozgásfejlesztő szakember, kutyaterápiás szakember, gyógypedagógus és lovasterapeuta kollégák működtek közre.

Tevékenységek:

-          Lovasterápia: lovaglás vezetett lovon a terepen, lovaglás vezetett lovon voltizsálással, alapozó jellegű feladatok végzése lóháton, karikákkal, labdákkal, babzsákokkal, páros voltizs gyakorlatok vezetett lovon.

-          Lóvezetés és szőrén lovaglás akadálypályán.

-          PEK torna, finom és -nagymotorika fejlesztése.

-          Kutyaasszisztált mozgásfejlesztés.

-          Gyermekjóga foglalkozás.

-          Vizes fejlesztőjátékok.

A táborok amellett, hogy rengeteg élményt nyújtottak a résztvevőknek, a terápiás céljaink megvalósulását is nagymértékben elősegítették.

Szülői visszajelzések:

„Kisfiam nagyon jól érezte magát a lovas táborban. A legjobb a vizipisztolyozás volt, és az, amikor szőrén ülte meg a lovat. Mesélte, hogy a "jóságos lányok" bekenték naptejjel. 😊

A cowboy-os fotózás, és a sok játék is szuper volt. Olyan bátor volt, hogy a terápiás kutyákat a nyakáról és a szeméről etette meg a jutalom falatokkal.

A nadrágjából a kutya kihúzta a beletűrt ruhadarabokat, ez nagyon vicces volt. 🙂

A mákos tészta és a kakaós csiga volt a legfinomabb. 🙂

Nagyon nagy élmény volt a tábor a kisfiamnak. A tavalyi tábor után még hetekig a táboros élményeiről álmodott, és nagyon várta, hogy újra mehessen.

Köszönjük a szuper szervezést és a sok élményt!

 

„Szeretnénk megköszönni, hogy kifiunk ismét élményekben gazdag táborban vehetett részt.

Nagyon tetszett neki, hogy új elemeket tanult a lovastornában, örömmel vette, hogy az ismerős arcok mellett kedves új emberekkel is találkozott, az önkéntes segítők nagyon barátságosak voltak. A legnagyobb élmény számára a kutyás terápiás foglalkozás volt.

Még egyszer köszönjük, és szép nyarat kívánunk Nektek!

A képgaléria ITT érhető el.

P1380458.jpg