Mivel a gyerekek nagyon jók voltak egész évben, így a terápiás lovak is szívesen öltötték fel újra rénszarvas jelmezüket és megkezdődhettek az ünnepi játékos feladatok.

A gyerekeknek nagyon kellett figyelniük, hogy a szenzoros parkhoz vezető útvonalon az összes elhelyezett piros mikulás csizma táblát megtalálják.

Az erdőbe érkezvén számos a mikulással kapcsolatos izgalmas feladat következett.

A kisebbek és a nagyobbak egyaránt saját fantáziájukra voltak utalva, amikor képek alapján saját történetet találtak ki és meséltek el. Figyelmük ezután sem lankadhatott, J mert a kisebbeknek el kellett vezetni a Mikulást a csizmához, a rénszarvast a répához, a nagyobbaknak pedig kvíz kérdések megválaszolása és egy a Mikulásnak címzett hiányos levél kiegészítése volt a megoldandó feladat.

Minden gyermek kapott olyan képet is, ahol a Mikulás arcán tükröződő érzelmet, hangulatot kellett felismernie, megkülönböztetnie és megneveznie.

A kisebbek a mi nem illik a sorba?, és a mi van a mikulás zsákjában feladatokon, ha kicsit el is gondolkodtak,  mégis nagyon élvezték és szívesen részt vettek, keresték a megoldást.

Az ünnepekhez szorosan kapcsolódnak a hangok, illatok, emlékek… A következő házikók hangszereket rejtettek, és kis zacskókat, melyekbe markáns illatú fűszereket, ételeket rejtettünk. A hangszerek hangjának és az ételek illatának felismerése is lekötötte a kis lovasok figyelmét, szívesen részt vettek ezen feladatok megoldásában is.

A haptikus, tapintás alapján történő feladatnál a zsákban tobozt, szaloncukrot, a karácsonyhoz kapcsolódó tárgyakat rejtettünk el, melyeket kép alapján, tapintással kerestek meg a gyerekek.

Természetesen az ismert téli dalocskák éneklésével zárultak a foglalkozások, melynek végén a jól megérdemelt jutalom sem maradhatott el! J Gyümölcsöt, müzlit, kézügyességeket fejlesztő játékokat, matricákat rejtett a Mikulás a csomagokba édességek helyett.

 

1...

A képre kattintva egy galéria jelenik meg