07...

 

A gyerekek jobbnál jobb kérdéseket tettek fel a hétszeres világbajnoknak. Megtudhattuk, hogy Schumacher 4 éves kora óta versenyzik, hogy akárcsak családja, ő is nagyon szereti a lovakat, és előfordult már, hogy félt a pályán.

 

09... 11...

 

A sajtótájékoztató után a pilóta átadta dedikált overallját Edvi Péternek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének és Bozori Gabriellának a Lovasterápiás központ vezetőjének, valamint apró ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

 

12_dedikal 14...

13_kezjegy  

 

A Mercedes-Benz és az NGYSZ partnersége korábbra nyúlik vissza, hiszen 2012. április 1-jén együtt indították el Magyarországon a MobileKids programot. A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MoKi közlekedésbiztonsági program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire.

 

03... 02...

 

A kezdeményezés társadalmi hasznosságára való tekintettel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is bekapcsolódott a programba, amelynek hazai alapítója a Mercedes-Benz Hungária Kft., szakmai támogatója pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

 

05...

A MoKi program Magyarországon egy jótékony célú árveréssel indult, amelynek során az első Magyarországon gyártott B-osztály jótékonysági árveréséből befolyt összeget, 20.110.000,- Ft-ot is a gyerekek javára fordították.

15...