A pénteki izgalmak után szombaton folytatódtak a lovasterápiás versenyszámok, Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában. Dr. Székely László, az Alapvető Jogok Biztosa kora reggel indította el a nap lovasterápiás versenyszámait. Délelőtt hiperaktív gyerekek mutatták be a lovasterápiás fejlesztésen korábban megszerzett tudásukat, a játékos ügyességi feladatokat önállóan lovagolva, illetve vezetett lovon hajtották végre. A kora délutáni csapatverseny idejére Csampa Zsolt államtitikár, délután Szili Katalin, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja, miniszterelnöki megbízott veszi át a házigazda szerepét. Közreműködésükkel zajlanak majd a verseny feladatai, így az értelmileg és tanulásban akadályozott gyerekeknek rendezett voltizsálás, továbbá a mozgássérült gyerekek ügyességi számai.

 

· A nap első nyertesei:

 

Önálló lovaglás ügyességi pályán hiperaktív gyerekek számára, A1/H kategória

 

10 év alattiak korcsoportja:

1. Baráth Márton

 

10 évesek és a felettiek korcsoportja:

1. Snóbli Attila

 

Ügyességi feladatok vezetett lovon, 6 éven felülieknek, A6/N kategória:

 

7 évesek korcsoportja:

1. Kovács-Módis Belián

 

8-9 évesek korcsoportja:

1. Fábián Dániel

 

10-15 évesek korcsoportja:

1. Jonás Márió

 

Ügyességi feladatok vezetett lovon, 3-6 éveseknek, A6/K kategória:

 

4 évesek korcsoportja:

1. Julis Nóra Boróka

 

5 évesek korcsoportja:

1. Horváth Bítia

 

6 évesek korcsoportja:

1. Szűcs Áron

 

Ugyancsak folytatódnak a nemzeti és a nemzetközi díjlovas versenyszámok több korcsoportban és nehézségi fokban (könnyű, közép és nehéz osztályú lovaglás). A mai versenyszámok házigazdái ismét a Nemzetközi Gyermekmenő Szolgálat Magyar Egyesület tagjai, többek között Seregi Deák Péter, prof dr. Frenyó László és dr. Szentes Tamás.  

 

A könnyű osztályú díjlovaglás (CDN) L8 nemzeti versenyszám győztese:

Németh Gábor, Magyar Lovasterápia Szövetség, Cabrio nevű lovával

 

Az Intermediate I Nemzetközi versenyszámot Elena Sidneva, Oroszország, nyerte Fuhur 6 nyergében.

Az Intermediaire I. nemzeti verseny győztese Szokola Csaba lett Enying nevű lovával.

 

A délutáni versenyek egyik kiemelt száma a nemzetközi kategóriában a Mercedes-Benz Nagydíj volt, melyet Jacquelin Toniutti, Ausztria nyert Sandrose nevű lovával.

 

Az eseménydús verseny a kicsit szeles, változékony időben vidám családi programokkal egészül ki: többek között különböző gyerekjátékok, autóbemutató, arcfestés, mini KRESZ-pálya. A gyerekeket és fiatalokat a kikapcsolódás mellett a már megszokott egészségmegőrző szolgáltatásokkal, ingyenes fogorvosi szűréssel és nőgyógyászati szaktanácsadással várja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza, illetve nőgyógyászati szűrőkamionja, így az élmények mellett az egészségtudatosság is kiemelt szerepet kap ezen a hétvégén.

 

Amíg a gyerekek játszottak, addig a szüleik tesztvezetésen próbálhatták ki a legújabb Mercedes-Benz modelleket.

 

A nap zárásaként a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, hazai és nemzetközi sikerekkel büszkélkedő világhírű Amadinda Ütőegyüttes adott koncertet a verseny helyszínén.

 

Az ingyenes rendezvény vasárnap késő délutánig tart, minden érdeklődőt szeretettel várunk! Ugyanaz legyen, mint az előző!

 

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja

2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

 

Megközelítés: a Fóti útról, a Tímár Vaskereskedés épületével szemközti köves útra behajtva.

 

 

Az MLTSZ munkájáról és a részletes programról bővebb információ a www.lovasterapia.hu oldalon található.