Versenyek

2005 szeptemberében megrendezésre került a Magyar Lovasterápia Szövetség első Díjlovas versenye (CDN) és a Fogyatékosok Lovas versenye. 2006-tól a díjlovas versenyt hazai és nemzetközi keretek között rendezzük meg évente és ezzel együtt továbbra is minden évben megszervezzük a sérült, akadályozott gyermekek és fiatalok számára a Lovasterápiás Versenyt. 2018-tól a Nemzetközi Díjlovas Verseny egyben Világkupa forduló is volt.

Az MLTSZ 2000-ben alapította meg a gyógytornász és gyógypedagógus alapdiplomára épülő hazai lovasterapeuta képzést, melyet az Oktatási Minisztérium engedélyezett és az akkreditált pedagógus továbbképzési program keretében valósul meg. A képzést évente indítjuk, annak érdekében, hogy minél több szakképzett lovasterapeuta működjön az országban.

A másik fontos képzési terület a lovasterápiában dolgozó lovas szakemberek és terapeuták lovas tudásának fejlesztése. Ennek érdekében hazai és külföldi edzők segítségével lovas felkészítő heteket, terápiás lókiképző táborokat és lovas vizsgákat szerveztünk.

Egyre nagyobb igény jelentkezik a magatartásproblémákkal küzdő, hiperaktív, autizmussal élő, érzelmi és beilleszkedési problémákkal küzdő gyerekeket nevelő családok részéről a lovas pszichoterápia iránt. 2005-ös évben kezdtük meg a lovasterápia iránt érdeklődő pszichológus szakemberek képzését, melyet folytattunk az elmúlt években is.

Véget ért a Magyar Lovasterápia Szövetség XIV. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye
2018. 10. 01.

Véget ért a Magyar Lovasterápia Szövetség XIV. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye

2018. szeptember 28-30. között tartotta XIV. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét Fóton a Magyar Lovasterápia Szövetség. Az egyes versenyszámok házigazda szerepét idé...
Díjkiosztás - 06.
2019. 10. 14.

A XV. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Verseny és Lovasterápiás Verseny összefoglalása

2019. szeptember 27-29. között a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központját díjlovasok és olyan, sérüléssel élő gyerekek népesítették be, akik év közben lovasterápiáb...