A Vodafone Magyarország Alapítvány 2015-ben hozta létre a Digitális Iskola Programot azzal a céllal, hogy felszámolja a digitális írástudatlanságot, növelje a tanárok és a diákok digitális kompetenciáit, és lehetővé tegye, hogy az elmaradottabb térségek tanulói is részesülhessenek a digitális világ nyújtotta lehetőségekben. A 2019/2020-as tanévben a Vodafone Magyarország Alapítvány újabb iskolákat vont be a Digitális Iskola Programba, ezáltal közel a duplájára, azaz 13.000-re emelkedett a digitális kompetenciafejlesztésben és internetbiztonsági képzésben részt vevő gyerekek száma.

Ezen felül az Alapítvány együtt működik és támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, és minden évben kihirdeti a Vodafone Digitális Díj, illetve Főállású Angyal pályázatokat. Az Alapítvány célja a Vodafone Digitális Díjjal, hogy olyan kész innovációkat találjon, melyek egy-egy fontos társadalmi ügyre, problémára nyújtanak megoldást. A 2019-es Digitális Díjon, melynek összdíjazása 15 millió forint volt, közel 150 beérkezett pályázat után 8 nyertes került kihirdetésre. A Vodafone Alapítvány a Főállású Angyal Program keretein belül lehetőséget kíván biztosítani olyan magánszemélyek számára, akik vállalják, hogy szaktudásukkal egy éven keresztül segítik az általuk kiválasztott nonprofit szervezet munkáját, és elhivatottságot éreznek az iránt, hogy 12 hónap alatt megvalósítsanak egy mobiltechnológia használatának bevonásával megvalósuló, valamely fontos társadalmi problémára fókuszáló és valamely rászoruló társadalmi csoport életkörülményeinek javítását célzó, konkrét projektet a kiválasztott szervezetnél.

A Vodafone Magyarország életében komoly hagyománya van az önkéntességnek: a dolgozók nem csupán az ünnepi időszakban, hanem egész évben válogathatnak a különböző önkéntes programok között. A Vodafone önkéntesek a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak digitális felzárkóztatása mellett komoly szerepet vállaltak az idősek, hajléktalanok, valamint az állatok életének jobbá tételében. A Vodafone Önkéntes Közösség fennállása óta több mint 200 önkéntes program valósult meg közel 4000 munkatárs részvételével. A programok megszervezésében és finanszírozásban a Vodafone Alapítvány nyújt segítséget, tevékenységi körük pedig igen széles palettán mozog.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2018-ban is számos lehetőséget kínált munkavállalóinak az önkénteskedésre, melynek révén nagyon sok rászorulónak nyújtottak segítséget. A vállalat jótékonykodás melletti elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy a munka törvénykönyvében előírt évi két napon felül a vállalat további két napot biztosít önkéntes tevékenységre, amelynek keretében a dolgozók a cég által szervezett önkéntes programokon vehetnek részt.